Как именно степень помола влияет на вкус кофе

Щоб отримати бажаний напій, важливо знати, як саме ступінь помелу вплине на смакові особливості певного сорту кави.

Мелкий помол кофе “пыль”

мелкий помол кофе

Найдрібніший помел зерен («пил») стане кращім вибором, якщо ви віддаєте перевагу запарювати кави гарячою водою прямо в чашці. Такому способу віддають перевагу цінителі цього напою під час дегустації дорогих сортів. Kavarista підкреслюють, що даний вид приготування напою є найпростішим.

Помол кофе между мелким и средним

помол кофе мелкий и средний

Помел «трохи менше середнього» в основному вибирають любителі темного східної кави, який готується в турці. В даному випадку кофеман отримує густий, міцну каву з яскраво вираженою ноткою солодощі. Крім того, подібна ступінь помелу відмінно підійде і для гейзерних кавоварок.

Средний помол кофейных зерен

Средний помол зерен, или же классический вариант называется «эспрессо-помол». Такой напиток будет обладать сильным и ярким ароматом, а также многогранным вкусом. Самый востребованный, используется в автоматических кофе машинах или традиционных эспрессо-кофеварках.

При використанні кави крупного або грубого помелу напій вийде досить рідким, з низьким рівнем міцності. Таку каву переважно готувати в френч-пресах або в кавоварках крапельного типу, де гаряча вода поступово проходить крізь фільтр з кавою.

Не варто забувати, що мелену каву зберігає свої смакові і ароматичні характеристики не більше 2-х тижнів, на відміну від зернового. А мелкомолота кава зберігається значно довше, ніж кава грубого помелу.

Статью подготовил бариста магазина свежеобжаренного кофе https://www.kavarista.com.ua/

Автор: Михаил, бариста с многолетним опытом обжарки кофе.

05Січень
2020
Категорія Про каву
ukUK